02.04.2022

United Lease Group

Prebúdza sa operatívny leasing z útlmu po ustupujúcej pandémii?

poverty-4561704_1920_1.jpg

Prebúdza sa operatívny leasing z útlmu po ustupujúcej pandémii?

Prebúdza sa operatívny leasing z útlmu po ustupujúcej pandémii?

Čo myslíte Vy? My to vieme úplne presne, on sa totiž prebúdzať začal už počas nej. Pandémia totiž poznačila väčšinu z nás. pracujúcich či podnikajúcich v rôznych odvetviach. Súkromné osoby aj podnikatelia tak v najťažších časoch museli zmeniť svoje správanie sa na trhu a prispôsobiť situácii svoje úspory a financie.

Pandémia ešte viac potlačila operatívny leasing a všetky deriváty prenájmov vozidiel do popredia. Pýtate sa prečo? Firmy totiž prichádzali o peniaze a tie potrebovali rýchlo niekde „nájsť“, požičať, zarobiť. Väčšina firiem, ktoré mali vozové parky vo svojom vlastníctve, tak našli ideálnu príležitosť ako rýchlo zarobiť peniaze tým, že sa vozidiel zbavili a predali ich. Vedenie či zamestnanci sa však stále potrebovali do práce a v práci prepravovať. No a prečo si teda zvolili firmy práve operatívny leasing? Tých dôvodov je dokonca niekoľko:

Dostali náklady pod kontrolu. V operatívnom leasingu majú totiž všetky náklady a služby zahrnuté v jednej mesačnej splátke. Platia tak pravidelne rovnakú sumu na účet leasingovky a o viac sa starať nemusia. Nemusia mať navyše „odloženú“ vysokú sumu peňazí ako pri kúpe vozidla. Zbavili sa všetkých foriem rizika súvisiacich s držbou auta či následným predajom pretože ich prebrala leasingová spoločnosť. Mohli sa ešte viac sústrediť na zarábanie peňazí zo svojich primárnych obchodných činností. Minimalizovali totiž čas, ktorý museli zamestnanci investovať do správy vozových parkov. Navyše sa v danej oblasti zverili do rúk odborníkom s dlhoročnými skúsenosťami. Veľa firiem totiž pred pandémiou považovalo operatívny leasing za drahšiu formu obstarania vozidla ako je samotný nákup. Je to však jeden veľký omyl. Výpočet nákladov vychádza totiž veľmi podobne, v niektorých prípadoch je operatívny leasing výhodnejší, niekde môže byť výhodnejšia aj kúpa. Leasingové spoločnosti však ťažia z jednej veľkej výhody a tou je vyjednávacia sila na trhu. Zľavy, ktoré si uplatňujú pri kúpe vozidla a prenášajú ich na svojich klientov, garantujú nájomcom čo najnižšie nájomné. A navyše, firmy sa zbavili akýchkoľvek starostí s administratívou a správou vozidiel.

Súčasťou takmer každej leasingovej služby je:

nákup a registrácia vozidla; financovanie vozidla; znehodnotenie vozidla; diaľničná známka platná pre SR; poistenie PZP; havarijné poistenie; fabricky stanovené garančné úkony; celoročné obutie pneumatikami a ich uskladnenie; asistenčné služby; odhlásenie vozidla pri ukončení nájmu

Navyše stále viac leasingových spoločností začína vymýšľať nové produkty a ponúkať operatívny leasing aj fyzickým osobám, nakoľko donedávna bola táto služba určená len pre firmy. Medzi súkromnými osobami sa tak isto stáva operatívny leasing čoraz obľúbenejšou službou. Ľudia prestávajú mať túžbu vozidlá vlastniť.

My v AVIS Lease sme dlhodobým poskytovateľom operatívneho leasingu. Na slovenskom trhu pôsobíme od roku 2003.

• Vystihujú nás tri vlastnosti: serióznosť, flexibilita a individuálny prístup ku každému

• Operatívny leasing úžitkových vozidiel je vhodný pre nadnárodné spoločnosti aj menších živnostníkov

• Vozidlá sú dostupné ihneď skladom, nakoľko ich predobjednávame vopred

Prečo AVIS Lease?

• s viazanosťou ušetríte ešte viac peňazí

• financie pod kontrolou vďaka jednej mesačnej platbe

• prenájom je daňovo uznateľný náklad

• stará sa o Vás tím profesionálov - bezstarostný prenájom

;